sâmbătă, 14 decembrie 2013

Bucureşti Business Days 2013 - II

La conferinţele din a doua zi s-a discutat pe temele „flexibilitate şi adaptabilitate în vremuri schimbătoare” şi „atitudine şi performanţă în perioada de criză prelungită”.
Premiul pentru cel mai bun speaker i-a fost acordat lui Lorand Soares Szasz, premiu care în curând cred că va ajunge la Petruş Stuparu deoarece a reuşit ca din cele 8 minute alocate discursului sau să îi convingă pe moderatori să nu urce alături de el pe scenă şi să obţină din partea publicului 20 de minute, iar la finalul discursului toată sala s-a ridicat în picioare şi l-a aplaudat.

Am aflat şi câţiva din dintre factorii care îi diferenţiază pe oamenii de succes de ceilalţi. Se pare că între 80 şi 90% dintre oamenii de succes investesc într-o educaţie continuă, nu cred în destin, consideră că succesul nu este condiţionat de inteligenţă, iubesc să citească, au un to do list, fac sport de cel puţin 4 ori pe săptămână, iar în loc să asculte muzică atunci când  se îndreaptă spre locul de muncă  preferă audiobook-urile.

În cadrul workshopului de public speaking s-a vorbit despre tehnicile folosite de speakeri pentru a-şi controla emoţiile şi de a face un speech bun.

Atunci când vedem pe cineva care susţine un discurs atât de bun şi natural, tindem să credem că este foarte uşor. Ei bine, situaţia se schimbă atunci când ne aflăm noi în locul speakerului, dintr-o dată nu mai pare atât de uşor.

Un discurs trebuie să aibă o structură foarte bine definită în care să fie incluse: un mesaj clar, cuvinte puterince, imagini atrăgătoare, dar mai ales speakerul trebuie să „încheie vânzarea”.

Cel mai important lucru de reţinut este „cei din sala nu ştiu ce urmează să spui” aşa că în cazul în care nu-ţi aminteşti anumite părţi din discurs sau ai uitat să menţionezi anumite probleme, nu e nici o problemă, cei din sala nu vor află niciodată.


La finalul evenimentului au fost împărţite premiile de participare printre care s-au numărat şi tablete, excursii în Tenerife şi Kenya, dar şi cărţi, teste de personalitate şi de inteligenţă şi multe altele.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu