joi, 30 iulie 2015

Sportul e mai mult decât o zodie, numărul norocos și culoarea ușii de la apartament



    Există foarte multe moduri de a clasifica un lucru, mulți o fac în funcție de zodie, numărul norocos sau culoarea ușii de la apartament. Eu prefer să nu dau o etichetă unei persoane înainte de a intra în contact cu ea pentru că fiecare personalitate e unică. Chiar dacă psihologia ne spune că există patru tipuri de personalități (sangvinică, colerică, flegmatică și melancolică), eu sunt de părere că posibilitățile sunt infinite chiar și atunci când vorbim doar de aceste tipuri deoarece ele nu există în stare pură, ci personalitățile sunt un mix în care una predomină și celelalte completează.

    Haide să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar arăta sportul preferat în funcție de o personalitate. Nu o să mă refer la cele 4 tipuri deoarece, cum spuneam mai devreme, personalitatea este ceva mult mai complex. Spre exemplu, sportul nu mi-a fost cel mai bun prieten dintotdeauna, dar facem eforturi și pare că începem să ne înțelegem


    Când eram mai mic, sportul meu preferat era să stau toată ziua în apă și să merg cu bicicleta. Din cauza asta, vacanțele la mare erau pentru părinții mei ocazia unică să vină cu rândul cu mine în apă deoarece dacă stăteam cinci ore pe plaja, patru ore și jumătate eu eram în apă. Cu toate astea am învățat să înot acum un an.



    Să ne întoarcem la personalitate. Fiind o persoană care se simte în largul lui atunci când e înconjurată de alți oameni, consider că sporturile care mi se potrivesc cel mai bine sunt cele de echipă. Numărul membrilor nu contează, dar experiența spune că echipele cele mai bune sunt cele formate din oameni care știu să facă și din sport o metodă de relaxare și distracție. De ce să alergi singur 10km pe zi într-un parc când poți să faci o aroganță și să mergi cu prietenii cu bicicletele undeva la țară unde poți da startul unor meciuri de fotbal, de tenis sau partide de pescuit (și pescuitul era sport, nu?).


    Pe lângă asta, prefer ca temperatura de afară să îmi permită să folosesc cât mai puține haine. Personalitățile mele (încă nu am aflat dacă am mai multe, dar ar fi super tare să fac brainstorming de unul singur pe diferite proiecte) spun că trebuie să mă feresc de sportul practicat la munte, aleg marea, pădurea sau jungla de asfalt numită oraș.
    Într-un articol precedent vorbeam despre sporturile copilăriei și despre evenimentul din Brașov, acum am ajuns la sport și personalitate. Adevărul este că sportul poate fi ales în funcție de orice, mai puțin de zodie, numărul norocos și culoarea ușii de la apartament (bine, despre ultima mai discutăm dacă stai la casă și vecinul tău are un taur ca animal de companie).
    Ia-ți personalitățile cu tine (dacă și tu ai mai multe ca mine) și vino la Mamaia pe 1 august, între orele 9 și 21 în Piațeta Perla și ia parte la cea mai mare oră de sport susținută de de Telekom care promovează sportul indiferent de motivele pentru care îl practici pentru că mișcarea face bine.

Printre activitățile princilale se numără:

Kangoo Jumps
Zumba
Steel Programs
Rebound AAS
Functional Training
Khai Bo
Aerobik
Fotbal
Biciclete stationare
Zona Boot Camp

Ce mai aștepți? Care dintre personalitățile tale s-au împotrivit? Amintește-ți că e democrație și majoritatea decide. La mine scorul e de 3-0 pentru soare, mișcare și distracție.

joi, 23 iulie 2015

Am fost în vamă...

Vama Veche, concert Subcarpați și toaletele de 2 lei... La propriu. Am ajuns în vamă în speranța că voi asista la un concert de la ora 21, ei bine... deja se face a doua zi și concertul se lasă așteptat. Dacă vrei să bei o bere cât aștepți trebuie să știi ca locul dedicat odată tinerilor are super ofertă cu intrarea la toaletă 2 lei. Așa că ai de ales, fie la fiecare bere mai dai doi lei, un fel de supraraxa, fie te alături oamenilor care se ușurează în mare lângă cuplurile de îndrăgostiți care privesc stelele.
Ah, și să nu uit că terasele din aer liber fac un fel de concurs pe care il castigă cele care dau muzica mai tare.

vineri, 10 iulie 2015

Despre vecinii care nu ne lăsau să ne jucam în copilărie



   


   Pentru că după primul articol au fost persoane care m-au întrebat de ce nu fac și un clip amuzant sau nu scriu versuri despre copilărie sport, am decis să public un vine pe youtube referitor la vecinii care credeau că toată strada e a lor și nu aveam voie să ne jucăm acolo.



Mi-e dor de jocurile din copilărie și de prietenii mei
Sa stau iar în aer liber pana noaptea târziu, tu nu vrei?  
Să te joci iar în fața curții cu ai tăi prieteni râzând
Stăteam în poartă la douazeci și una rând pe rând
Umblu iar pe străzile pe care un șotron stătea desenat
Îi văd pe alții care acum joacă FIFA și s-au resemnat
Unde sunt verile în care făceam sport toată ziua?
Și puneam pauza la joc doar dacă cineva striga piua
Tie nu ti-e dor? Hai la Brașov că o să fie ca în copilărie
Ne simțim ca atunci, dacă e soare, ia la tine și o pălărie
Cea mai mare oră de sport, mișcarea știi că face bine
Avem și cros de seară, simplu sau cu obstacole pentru tine
11 Iulie, Piața Satului, sport de la nouă la nouă
12 ore de distracție, vremea se anunță bună, n-o să plouă

Ție de ce îți e dor? spune-mi întrun comentariu pe pagina de Facebook

joi, 9 iulie 2015

Cea mai mare oră de sport și sporturile copilăriei



 „Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare.” Muhamad Ali

  Am ales să încep cu acest citat pentru că indiferent de domeniul în care activezi, un expert sau un campion nu se naște în sălile de sport sau în bibliotecă. Dorința, visul, chemarea (aș mai adăuga la această listă și o voință de fier), acestea sunt lucrurile care fac diferența.

  În continuare o să vă vorbesc despre experiența mea cu sportul din copilărie și ce aș fi făcut diferit.

  Primii 12-14 ani din viață i-am petrecut, mai ales în timpul vacanțelor, la bunici unde toată ziua eram pe stradă. Fie că fugeam la terenul de fotbal sau goneam cu biclicleta să ne întreceam unii cu alții, eram cel mai fericit pentru că nu trebuia să stau în casă. Plângeam atunci când se spărgea mingea de fotbal mai mult decât un copil din zilele noastre care nu primește iPhone de ziua lui și cea mai mare bucurie era când nu trebuia să intrăm la 22:00 în casă și mai câștigam o oră sau două.

  Știam ce e sportul de echipă și dacă unul dintre noi nu avea voie afară, făceam galerie în fața porții cu „mama lui Ionuț, îl lăsați pe Ionuț afară? Promitem că nu stăm mult”. Jocurile copilăriei nu au lipsit nici ele, mă leagă multe amintiri de șotronul desenat cu creta în fața porții, de prinselea și de rațele și vânătorii. La ultimul joc era Counter Strike (varianta I) tu erai personajul principal și te credeai mai tare ca în filmele cu James Bond, atunci când câștigam, eram convins că și agentul 007 avea motive să fie gelos pe mine.
007, nu v-am spus?
  Spuneam la începutul articolului că aș fi făcut unele lucruri diferite. Ei bine, regretul meu e că am „încetat” să mai alerg pe stradă toată ziua când am dat de jocurile de pe calculator și preferam interacțiunea online, ba chiar am preferat-o prea mult timp și am neglijat sportul și multe lucruri care mi-ar fi fost mai utile. Lucrurile nu sunt pierdute, indiferent de vârstă, situația materială, sportul rămâne mereu accesibil, trebuie doar să-ți dorești. Fie că folosești bara de bătut covoare și bidoanele de 5kg de apă, fie că dai banii pe un abonament la sală, totul ține de determinare, dorință și un vis. Poți face mai mult sport cu o acele bidoane în fața blocului decât cineva care ridică două greutăți și face trei selfie-uri.

  Întorcându-mă la copilărie, de data asta nu a mea, îmi doresc ca să le dau șansa copiilor mei să încerce o gamă largă de sporturi și să existe mult mai multe evenimente care sa promoveze un stil de viață sănătos ca de exemplu „cea mai mare oră de sport” din Brașov.

 Tu ce mai aștepți și de ce nu ieși din casă să faci sport în cadrul unui eveniment caritabil organizat la Brașov, 11 iulie, Piața Sfatului cu sprijinul Fundației Telekom?

  Dacă te întrebi ce ai de câștigat din asta, răspunsul e simplu: în primul rând viața ta devine mai activă prin sport, corpul mai sănătos și mintea mai liniștită, iar în al doilea rând, fiind un eveniment caritabil ai șansa de a ajuta copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni.

  În cadrul evenimentului vei avea acces gratuit la multe activităși și clase sportive:
#Kangoo Jumps cu Ildiko Dosa
#Rebound AAS cu Dana Boros
#Khai Bo cu Adrian Borozan (Fitness Scandinavia)
#Functional Training cu Cristina Androne si Ana Maria Guther (Fitness Scandinavia)
#Steel Combat cu Fernando Gorini
#Steel Tonic cu Fernando Gorini
#Zumba cu Marius Grancea și Mihaela Opria
#Onekor cu Mihaela și Marius

  În paralel vor exista zone de sport deschise pe toată durata zilei:
#Boot Camp Romania (Ultimate Workout)- exerciții inspirate din antrenamentele de tip militar
#Real Ryder (20 de biciclete staționare)- înscrieri la Marius Grancea
#Gravity (5 posturi de lucru): antrenamente pentru toate grupele musculare folosind aparate cu scripeți
#TRX: antrenament suspendat, cu greutatea corpului (20 de posturi de lucru)
#Zonă fotbal